Sinimägedes mälestati 71 aastat tagasi langenuid

Indrek Mäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ida-Virumaal Vaivara vallas Grenaderimäel kogunesid laupäeval 20. Eesti relvagrenaderide diviisi veteranid ja vabadusvõitlejad, et mälestada Sinimägede lahingutes langenud sõdureid.
Ida-Virumaal Vaivara vallas Grenaderimäel kogunesid laupäeval 20. Eesti relvagrenaderide diviisi veteranid ja vabadusvõitlejad, et mälestada Sinimägede lahingutes langenud sõdureid. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Ida-Virumaal Vaivara vallas kogunesid laupäeval Grenaderimäel 20. Eesti relvagrenaderide diviisi veteranid ja vabadusvõitlejad, et mälestada Sinimägede lahingutes langenud sõdureid. Kogunenud toonitasid, et võõrmundris sõdinud Eesti sõdureid ei tohiks kergekäeliselt hukka mõista.

Mälestustseremoonia avasõnad lausus näitlejanna Merle Jääger, kes kutsus Eesti rahvast üles orjarahva mentaliteedist üle olema. «Ma ei saa kuidagi nõustuda sellega, et eestlased on silku ja aganaleiba sööv orjarahvas,» ütles ta, rõhutades, et kuigi sõjamälestused võivad jääda hinge, pole praegu enam põhjust millegi ees hirmu tunda. «Enam ei pea mitte midagi kartma nagu toona, kui pidime end alal hoidma.»

Peale Jäägri astusid sõnavõttudega üles Narva pastor ja endine kirikuõpetaja Villu Jürjo, Vaivara vallavanem Veikko Luhalaid, Eesti Konservatiivsesse Rahvaerakonda kuuluv riigikogu liige Jaak Madison ning Sakala sõjameeste ühenduse liige Harald Mäepalu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles