Kaitsevägi pealinlaste juurdepääsu Männiku puhkealale ei piira

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseväe harjutusväljaku kõrval asuvas karjääris käiakse agaraltnii ujumas kui ka kalastamas.
Kaitseväe harjutusväljaku kõrval asuvas karjääris käiakse agaraltnii ujumas kui ka kalastamas. Foto: Mihkel Maripuu

Valitsus kinnitas täna Tallinna külje all asuva Männiku harjutusväljaku piirid, kaitseministeeriumi kinnitusel inimeste juurdepääsu seal asuvale puhkealale ei piirata.

Männiku  on kohalike seas hinnatud puhkekoht ja seal viibimist, seenel ja marjul käimist piirama ei hakata, ütles kaitseministeeriumi pressiesindaja Peeter Kuimet Postimees.ee'le.

Et puhkealal olevad inimesed ei satuks kogemata lahinglaskmiste ajal harjutusväljakule, on selle ala piirid tähistatud värviliste piiripostide ja -puudega.

Teedele ja radadele on paigaldatud statsionaarsed või vajadusel ajutised tõkkepuud. Samuti lubab ministeerium, et ohtliku tegevuse ajaks pannakse välja ka tunnimehed, et vältida kõrvaliste isikute sattumist harjutusväljale.

Männiku harjutusvälja piiridel on püstitatud 12 lipumasti, kuhu harjutuste ajaks heisatakse punased lipud või pannakse öösel punased hoiatustuled.

Kaitseministeeriumi kinnitusel küsitleti kaks aastat tagasi harjutusväljaku ümbruses elavaid inimesi, kellest enamik väitis, et kaitseväe tegevusest tulenevad piirangud pole nende jaoks kunagi probleemiks olnud.

Küll teatasid mõned vastajad, et neile tekitab probleeme see, kui väljaõppetegevuse ajal on kohalike inimeste ligipääs harjutusväljale piiratud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles