Narva Aleksandri koguduse kirik pääses haamri alla minekust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva Aleksandri kirik
Narva Aleksandri kirik Foto: SCANPIX

Narva pankrotistunud Aleksandri koguduse kirik ja kalmistud on praeguse seisuga pääsenud enampakkumisele minekust.

Koguduse pankrotihaldur ja pankrotitoimkond otsustasid juuni lõpus panna enampakkumisel müüki mitu pankrotis kogudusele kuuluvat kinnistut. Selle otsuse alusel müüki pandud vara hulgas ei ole praegu neid kinnistuid ja vallasasju, mille väljaarvamist pankrotivara hulgast siseminister oma ettepanekus taotles, ütles siseministeeriumi pressinõunik Toomas Viks BNSile.

Enampakkumisest pääsesid Narva Aleksandri suurkirik, Sininõmme ja Vaivara kalmistud, vallasmälestised vastavalt muinsuskaitseseadusele ning esemed, mida kogudus usulises tegevuses vajab. Siseministri ettepanekut toetas ka kultuuriminister, märkis Viks. «Samuti ei ole pandud müüki kinnistut, millel asub niinimetatud väike kirik, mida kogudus oma igapäevases tegevuses praegu kasutab,» lisas ta.

Järgmised otsustused seoses koguduse pankrotivaraga tehakse pärast seda, kui müügis olevate kinnistute enampakkumiste tulemused on selgunud.

Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku (EELK) Narva Aleksandri koguduse pankrot kuulutati välja mullu aprillis, koguduse varad on arestitud ja lähevad enampakkumisele. Koos esialgselt välja jäänud kinnistutega on kogudusel 11 hoonestatud ja hoonestamata kinnistut.

Koguduse pankrotti nõudis ehitusfirma AS Eviko, mis soovib koguduselt saada 2 miljonit eurot võlgu ehitustööde eest. Riik on suurkiriku hoone taastamisele kulutanud rohkem kui 2 miljonit eurot, millest miljon eurot finantseeriti Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) piirkondade konkurentsivõime tugevdamise programmist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles