Luterlased valmistuvad pagulaste tulekuks

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esmaspäeval saabus Kreeka saarele Lesbosele kaks paati, mis olid üle koormatud Süüria ja Afganistani põgenikega.
Esmaspäeval saabus Kreeka saarele Lesbosele kaks paati, mis olid üle koormatud Süüria ja Afganistani põgenikega. Foto: AP/Scanpix

Eesti evangeelse luterliku kiriku (EELK) juhid on Tartu praosti Ants Toominga sõnul pakkunud Eesti riigile partnerlust pagulaste vastuvõtu korraldamisel. Tartu praostkonna vaimulikud arutasid asja esmaspäeval.

Pagulaste teema tuli jutuks ka piiskoplikul nõupidamisel juuli esimesel nädalalõpul Tartus peetud kirikupäevadel. «Küsimus oli, mida kirik tervikuna suudaks teha, kas me suudaksime pagulasi ka otseselt aidata,» ütles Ants Tooming. «Nüüd on see küsimus praostkondade kaupa laiali paisatud ja teadmisi võimekusest korjatakse kildude haaval kokku.»

EELK tahab 1. augustiks välja selgitada, kas on üldse kogudusi, koguduseliikmetest üksikisikuid või peresid, kes on valmis osutama kristlikku abi eeloleval kahel aastal saabuvatele pagulastest hädasolijatele ning nõus oma tegudega toetama nende vastuvõtu korraldamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles