Piirivalvurid leidsid valgevenelase autost elektrišokirelva

Tiina Kaukvere
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luhamaa piiripunkt Võrumaal
Luhamaa piiripunkt Võrumaal Foto: Lauri Kulpsoo

Eile kella 17 ajal kontrollisid piirivalvurid Luhamaa piiripunktis Eestist lahkumisel Valgevene registreerimismärkidega sõiduautot Ford Explorer, mida juhtis 43-aastane mees. Mehe autost leiti elektrišokirelv.

Relv on tsiviilkäibes keelatud. Mehe suhtes alustati väärteomenetlust, elektrišokirelv võeti ära ning isikul lubati lahkuda Venemaale.

Piiril juhtus eile veel teisigi intsidente.

Kella 12.25 ajal pidasid piirivalvurid Meremäe vallas Tiirhanna küla lähedal kinni Venemaa Föderatsiooni kodaniku, kes ületas ebaseaduslikult ajutise kontrolljoone. 22-aastasele mehele määrati rahatrahv, koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks ning ta saadeti Venemaale.

Kella 16.21 ajal avastasid Värska piirivalvurid, et Pihkva järvel on ületanud ebaseaduslikult ajutise kontrolljoone kaks mootorpaati  suunaga Eestist Venemaale kuni 150 meetrit ja tagasi. Mootorpaadid, mida juhtisid 45- ja 37-aastased mehed, peeti kinni ning meestele määrati rahatrahv.

Eile saabus Tallinna piiripunkti lennureisiga Kiievist 1974. aastal sündinud Ukraina kodanik. Naisel puudusid asjakohased dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ja tingimusi.Talle koostati sisenemiskeeld ja viisa tunnistati kehtetuks. Naine viibib lennujaama non-Schengeni alal kuni tagasilennuni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles