Hääl: mulle pole teatatud TTÜ kuratooriumist vabastamisest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alexela juht Heiti Hääl.
Alexela juht Heiti Hääl. Foto: Toomas Huik

Täna koguneb Tallinna Tehnikaülikooli (TTÜ) uus kuratoorium, et kinnitada Jaak Aaviksoo uueks rektoriks või nimetada rektori kohusetäitja. Haridusminister Jürgen Ligi (Reformierakond) vahetas hiljuti välja kuratooriumi kolm liiget, kuid üks väljaarvatud liikmetest, ettevõtja Heiti Hääl (pildil) väidab, et pole ühtegi personaalset teadet väljaarvamise kohta saanud.

Neli valitsuse määratud TTÜ kuratooriumi liiget (Toomas Luman, Robert Kitt, Sandor Liive, Anneli Heinsoo) esitasid 7. juulil tagasiastumisavalduse. Kokku määrab valitsus kuratooriumisse viis liiget. Neist ainsana ei soovinud tagasi astuda Hääl, kes on Aaviksoo rektoriks saamise vastu.

«Lahkumisavaldused on mu arvates põhjus vabastada kõik viis valitsuse määratud liiget,» lausus seepeale haridusminister Ligi. Nii kinnitaski valitsus 16. juulil kuratooriumi liikmeteks Anneli Heinsoo, Ülo Jaaksoo, Väino Kaldoja, Robert Kiti ja Gunnar Oki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles