Reformierakond plaanib Saaremaa silda ja Aasia-lende

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna lennujaam.
Tallinna lennujaam. Foto: Toomas Huik / Postimees

Reformierakonna värske transpordiprogramm näeb muuhulgas ette Tallinna lennujaama muutmist Aasia-suunaliste lendude keskuseks ning Saaremaad mandriga ühendava silla ehitamist.

Reformipartei juhatuse liikme Valdo Randpere sõnul peab Eesti eesmärgiks olema Põhjamaade tasemel teedevõrgu väljaehitamine. «Ehitame välja Tallinna ringtee, neljarealise maantee Tallinnast Tartu suunas Mäoni ning Saaremaa silla. Samuti jätkame Tallinn-Narva maantee rekonstrueerimist ja riigi kruusateedele tolmuvaba katte ehitamist,» loetles Randpere erakonna plaane.

Riigikogu majanduskomisjoni esimehe Urmas Klaasi sõnul pole Reformierakonnal kindlasti plaanis sõiduautosid maksustama hakata, küll aga soovitakse muuta raskeveokimaks maanteetasuks, mida hakkaksid maksma ka välismaised raskeveokid.

Lennunduses on lähimaks suureks sihiks tagada võimalus lennata Tallinnast kõigisse olulisematesse Euroopa ärikeskustesse ja tagasi ühe päeva jooksul, ütles Klaas.

«Pikaajalisemaks eesmärgiks on muuta Tallinna lennujaam Põhja-Euroopa Aasia-suunaliste lendude keskuseks. Niisamuti on vaja kaasaegset maismaaühendust Eesti ja Lääne-Euroopa vahel. Berliin-Tallinn-Helsinki-Peterburi kiirtee valmimine on lähituleviku küsimus,» rääkis Klaas.

Veeliikluse alastest muudatustest on Reformierakonnal plaanis kehtestada praamivedudel saarte püsielanikele ja nende autodele 50-protsendiline hinnasoodustus ning rajada kõigile väikesaartele oma sadamad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles