Naabrid tunnevad külavanemale katku pärast kaasa

Anneli Ammas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuriste talu sead olid juba eile ohtu märkiva nööri taga, kuid laudas möllavast taudist hoolimata tegutsesid ja röhkisid agaralt.
Kuriste talu sead olid juba eile ohtu märkiva nööri taga, kuid laudas möllavast taudist hoolimata tegutsesid ja röhkisid agaralt. Foto: Jaanus Lensment

Järvamaa Roosna-Alliku valla Valasti küla Kuriste talu väikesigala värava ette on tõmmatud nöör ja sellel ripuvad silt «Seakatku oht» ning pihustiga plastikpudel, millel kirjas «Deso».

Uue katuse ja seintega, paar aastat sel kohal tegutsenud sigala sead veidi kolistavad ning röhivad jämeda häälega. Üle aia kiigates paistavad suurte sigade seljad. Kolhoosiaegse lehmade talli, nagu kohalik külamees loomalauta nimetab, kõrval katusealuses on reas põhupallid, üle külatee siloauk ning sigala piiridest väljas asuvast väikesest majakesest paistab lehm. Naabertalu juures mäluvad vihmamärga rohtu neli lehma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles