Nelja riigi komisjonid arutavad Tallinnas suhteid Venemaaga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Mihkelson.
Marko Mihkelson. Foto: Peeter Langovits.

Tallinnas toimub nädalavahetusel Balti riikide ja Poola parlamentide Euroopa Liidu asjade komisjonide kohtumine, kus tuleb arutlusele euroliidu ja Venemaa vaheliste suhete tulevik.

Riigikogu Euroopa Liidu asjade komisjoni esimees, Isamaa ja Res Publica Liitu kuuluv Marko Mihkelson ütles, et tegemist on traditsioonilise kokkusaamisega, mis eelneb EL-i parlamendikomisjonide juhtide kohtumisele, mis seekord toimub 2.-4. novembrini Pariisis.

Tema kinnitusel vaatavad nelja riigi komisjonid nädalavahetusel läbi eeloleva rahvusvahelise kohtumise päevakorra, kuhu tehakse vajadusel ka oma ettepanekuid.

Peamiste arutlusele tulevate teemadena nimetas Mihkelson Prantsusmaa eesistumise prioriteete, eriti aga energiajulgeolekut, mille puhul räägitakse tema sõnul ka Nord Streami projektist.

Samuti tuleb Mihkelsoni sõnul kõne alla Euroopa Liidu ja Venemaa suhete tulevik Venemaa Gruusia-vastase agressiooni valguses. Ühtlasi arutatakse tema kinnitusel võimalust teha eesistujale ettepanek võtta sama teema päevakorda ka Pariisis toimuval kokkusaamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles