Mälumäng

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

1. Täna on maailma mõjukaima mehe Barack Hussein Obama sünnipäev. Obama on mulatt, tema isa on Keenia päritolu mustanahaline ja ema valge ameeriklanna. Kus tulevane USA president sündis?

2. Venelased kutsuvad neid uiskudeks, kuigi välimuselt meenutavad nad hoopis ühe teise spordiala vahendeid. Neid on maailmas üle 50 liigi, alates 1,5 sentimeetri pikkustest kuni 35 sentimeetri pikkusteni. Tegu on väljasureva populatsiooniga. Punasesse raamatusse on neist kantud juba 38 liiki. Neid püütakse ohtralt rahvameditsiini tarbeks (kuivatatult), aga peamiselt gurmaanide jaoks. Nende maks ja silmad olla väga maitsvad ning neid serveeritakse luksusrestoranides viigilehtedel. Liha on maitsetu ja luine, see süüa ei kõlba. Kes nad on?

3. Renessansiaja geenius Leonardo da Vinci (Leonardo di ser Piero da Vinci) tegeles piltlikult öeldes saja asjaga. Rohkem teatakse teda siiski kunstnikuna. Kui Mona Lisa nautimiseks tuleks sõita Pariisi, siis üht da Vinci kuulsat kunstiteost on meil iga päev võimalik nautida. Küll mitte alati, aga ikka ja jälle satub ta meile ette.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles