Tallinna teine lisaeelarve jõuab neljapäeval linnavalitsuse istungile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna finantsdirektor Katrin Kendra.
Tallinna finantsdirektor Katrin Kendra. Foto: Toomas Huik

Sel nädalal toimub Tallinna linnavalitsuse istung erakorraliselt neljapäeval ning ühe päevakorrapunktina on seal arutluse all ka linna tänavune teine lisaeelarve.

Tallinna finantsdirektor Katrin Kendra keeldus enne neljapäeva hommikul toimuvat linnavalitsuse kabinetinõupidamist kommenteerimast lisaeelarvega tehtvaid muudatusi. Niipalju ta siiski ütles, et eelarve maht ei muutu ning jääb 7,1 miljardi krooni juurde. Lisaeelarve jõuab tõenäoliselt linnavolikogu istunguile 4. novembril.

Kendra ei pidanud õigeks linnavolikogu Reformierakonna fraktsiooni esimehe Remo Holsmeri kriitikat, nagu keelduks linnavalitsus jätkuvalt avaldamast linna 2011. aasta eelarve sisu.

«Tegelikult on ju linnavolikogu eelarve kinnitanud sellisena, nagu see on ning hetkel ei ole meil küll kavas kellelegi midagi detailsemat esitada,» ütles Kendra. «Vajadusel detailiseeritakse eelarvet läbi ametliku eelarve muutmise, mis saab toimuda ainult volikogus.»

Kendra sõnul oli eelarve linnavolikogus vastuvõtmisel piisavalt lahti kirjutatud. Ära olid näidatud põhilised tootegrupid, millele linn kavandab järgmisel aastal kulusid. Investeeringute täpne kava tuleb linnavolikogule kinnitamiseks esitada. Seda tehakse kas selle aasta lõpus või järgmise algul.

Holsmer saatis linnapea Edgar Savisaarele kirja, milles soovib teada, millal avaldatakse volinikele ja avalikkusele Tallinna järgmise aasta lahtikirjutatud eelarve ning millistel põhjustel ei toetanud linnavalitsus Reformierakonna ettepanekuid linna raske finantsseisu parandamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles