Konkurents pressib tipptelefonide hinda alla

Kuldar Kullasepp
, tehnikaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lenovole kuuluv Motorola laiendab loodetavasti peagi haaret ka Euroopas, mis tooks soodsad tipptelefonid ka siinsele turule. Pildil Motorola uus lipulaev Moto X Style.
Lenovole kuuluv Motorola laiendab loodetavasti peagi haaret ka Euroopas, mis tooks soodsad tipptelefonid ka siinsele turule. Pildil Motorola uus lipulaev Moto X Style. Foto: Motorola

Androidi operatsioonisüsteemi kasutavad telefonid on nutitelefonide turul kogu maailmas ülekaalus. Samas on Android-telefonide turg ise väga killustunud: tootjaid on palju ja erinevaid telefonimudeleid veel rohkem; leidub nii ülimalt odavaid telefone kui ka naeruväärselt kalleid.

Kõik see kokku on hea uudis tarbijale, sest peaaegu igas hinnakategoorias leiab igaüks endale sobiva telefoni. Halb on see uudis tootjatele, kellel on kalleid telefone müüa aina raskem, ent just kallite mudelite müük annab neile kasumit.

Omal nahal on teravat konkurentsi kogenud kõik telefonitootjad, seejuures viimasel ajal eriti valusalt nutitelefonide turuliider Samsung, kelle müüginäitajad ja kasum kukuvad juba viiendat kvartalit järjest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles