Riik on teinud välismaiste raviarvete suhtes erandeid

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kuigi Türgis ootamatu haigestumise tõttu suure haiglaarve saanud mehe avaldus Eesti valitsusele selle tasumise kohta on ebatavaline, ei ole see siiski esmakordne. Nimelt on Eesti riik sarnasesse olukorda sattunud Eesti kodanike puhul teinud varem kahel korral erandi ning tasunud hiiglaslikud haiglaarved olukorra erakordsuse tõttu valitsuse reservist.

Sotsiaalministeeriumi pressiesindaja Oskar Lepiku sõnul taotleti 2007. aastal reservist ligikaudu kuni 350 000 krooni (umbes 22 370 eurot) Türgis viibiva ema ja tema enneaegse lapse transpordikulude hüvitamiseks.

Nimelt viidi 2007. aasta juuni lõpus sõbrannadega Türki puhkama läinud naine juba paari päeva järel kiirabiga haiglasse, kus ta sünnitas 24. nädalal enneaegse poja. Kuigi naisel oli reisikindlustus olemas, ei katnud see siiski kõiki sünnitusabile ja hiljem enneaegse lapse haiglaravile kulunud summasid, mistõttu pöördus ta abi saamiseks Eesti riigi poole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles