Narvas peetakse taas maha Narva lahing

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajaloofestivalil Narva lahing.
Ajaloofestivalil Narva lahing. Foto: Ирина Токарева

8. augustil jõuab Põhjasõda laulupäevaks taas Narva linnusesse ja linnuse territooriumile, kirjutab Etnoweb.

Sõjaajalooklubid erinevatest maadest peavad maha ajaloolise lahingu Peeter I ja Karl XII vägede vahel. Sõjaleeridega liigub kaasa ka XVII-XVIII sajandi argielu. Kahuripaukude, riviharjutuste ja mundrite kõrval on oma koht kauplemisel, käsitööl ja meelelahutusel.

Sel aastal elustub ajalugu Narva Hermanni linnuses kuni hiliste öötundideni tänu samal ajal toimuvale öökinole, mis toob ajaloolisse keskkonda kostüümidraamat Euroopa väärtkino paremikust.

Tegevust jagub linnuses ja Põhjaõues kogu perele.

KAVA:

11.00 laagri ülesrivistus;

11.30 osalevate klubide marss linnusest Raekoja platsile;

12.00 ajaloofestivali avamine Raekoja platsil osalevate klubide esitlemise ja rividrilli demonstreerimisega, millele järgneb paraad Raekoja platsilt piki promenaadi linnusesse;

13.30 meistrikursuste algus; kahurite puhastamine;

14.00 kahurväelaste duell;

16.00 meistrikursused;

17-17.30 Narva lahingu rekonstruktsiooni algus Põhjaõues;

18.30 relvade puhastamise meistrikursus;

20.00 Assamblee – piduõhtu Hermanni tornis. (Assambleele pääseb ilma piletita, aga ainult ajastukohase kostüümiga. Kui kostüümi endal ei ole, siis on võimalik seda samal õhtul linnusest ürituse jaoks rentida. NB! Kostüümide hulk on piiratud ja kõiki suurusi ei pruugi esineda.)

Sissepääs üritusele tasuta, linnusesse ja Põhjaõue muuseumi piletiga.

Ajaloofestivali korraldavad SA Narva Muuseum ja MTÜ Preobraženski Polk. Öökino korraldavad Jõhvi Kontserdimaja, Narva Muuseum. Ajaloofestivali korraldust toetab Eesti Kultuurkapital.

Festivali kohta saab lisainformatsiooni siit.

Uudis jõuab teieni projekti «LÕVI – lõimumisvaldkonna kommunikatsioonikoostöövõrgustiku arendamine ja uudiste vahendamine» raames. Lõimumisvaldkonna info koostamise ning edastamise projekti «LÕVI» toetab Integratsiooni ja Migratsiooni Sihtasutus Meie Inimesed (MISA).

Foto: MISA
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles