Vägivald Palestiinas kogub tuure

Eda Ahi
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sugulased rünnakus hukkunud 18-kuise Ali Saad Dawabsha surnukeha kandmas.
Sugulased rünnakus hukkunud 18-kuise Ali Saad Dawabsha surnukeha kandmas. Foto: AFP/SCANPIX

Viimastel nädalatel on Iisraeli-Palestiina vastuseis uuesti teravnenud. Eelmisel nädalal tekitas pahameelt juudiriigi peaministri Benjamin Netanyahu teade 300 uue asenduskodu kiirkorras ehitamisest okupeeritud Läänekaldale. Reedel hukkus tõenäoliselt juudiäärmuslastest asunike süüdatud tulekahjus palestiina väikelaps. 

18-kuuse Ali Saad Dawabsha hukkumine põlengus, milles tema ema, isa ja vend said eluohtlikke põletushaavu, on meedia sõnul kõige rängem tõenäoliselt äärmuslaste rünnak alates mullu suvest, mil kättemaksuks põletati surnuks palestiina teismeline.

Reede varahommikul süüdati Duma külas Dawbasha perekonna kodumaja, kurjategijad kritseldasid seinale Taaveti tähe ja sõnumi «kättemaks». Meedia ja asjatundjate sõnul meenutab rünnaku käekiri varasemaid juudiekstremistide kuritegusid Palestiinas. Ka Iisraeli politsei kinnitusel on alust arvata, et rünnaku ajend oli natsionalistlik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles