Vasturääkivad liiklusmärgid täidavad parkimistrahvidega linnakassat

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kas pildil olev auto on vanalinna või kesklinna parkimistsoonis, sõltub sellest, kummalt poolt vaadata.
Kas pildil olev auto on vanalinna või kesklinna parkimistsoonis, sõltub sellest, kummalt poolt vaadata. Foto: Uwe Gnadenteich

Suurtüki tänava ja Rannamäe tee nurgal olevas parklas varitseb autojuhte kõrgendatud trahvioht, sest tänaval olevad liiklusmärgid näitavad kesklinna parkimistsooni, parkla seina ääres olev silt aga vanalinna tsooni.


Vanalinnas maksab parkimine ööpäevaringselt 72 krooni tund, kesklinna tsoonis on parkimine tasuline hommikul kella seitsmest õhtul kella seitsmeni ning ühe parkimistunni eest tuleb maksta 16 krooni.

Arvo Sild sai Suurtüki 4a parklas esimese trahvi kevadel, sest arvas, et pärast kella seitset õhtul tohib seal tasuta parkida. Mees vaidlustas trahvi transpordiametis, kus trahviotsus tühistati. Seda suurem oli tema üllatus, kui ta eelmisel nädalal samas kohas ja samadel tingimustel parkimise eest auto klaasipuhastaja vahelt uue trahviotsuse leidis.

«Nad teavad küll, et asi on vaieldav, aga teevad tuima järjekindlusega trahvi. Kui asi on segane, siis tuleks seal niikauaks trahvimine peatada, kuni selgeks saab,» arvas autojuht.

«Seekord ma sattusin parkimiskontrolörile peale ja ta ütles, et neil on kästud trahvi teha hoolimata sellest, et see liiklusmärkidega vastuollu läheb. Nüüd ma teen jälle vaide ja transpordiamet tühistab selle trahviotsuse ära. Kas üks ametkond jääbki neid trahviotsuseid kirjutama ja teine neid tühistama?» küsis Sild.

«See oli ikka tükk aega tagasi, kui linn sealset parkimistsooni muutis. Ja minu teada kuulub see parkla juba pikemat aega vanalinna alla,» lausus parkimistasu kogumisega tegeleva ASi Ühisteenused juhatuse liige Alar Vasemägi. Ka ettevõtte kodulehel olev kaart näitab selgelt, et vaidlusalune parkla asub vanalinna tsoonis.

Ometi annavad liiklusmärgid mööda Suurtüki tänavat sõitvatele autojuhtidele selgelt mõista, et vanalinna parkimistsoon algab Suurtüki 4a maja nurga juurest ehk täpselt sealt, kus parkla lõpeb.

«Liiklusmärkide asja ma ei oska kommenteerida, nendega tegeleb transpordiamet. Meie saame linnalt info, kus missugune tariif kehtib ja kogume parkimistasusid sellele vastavalt. Ka seal parklas asuv parkimisautomaat on seadistatud vanalinna tariifi peale,» lausus Vasemägi.

Ta lisas, et kui inimesed arvavad liiklusmärke jälgides, et parkla asub kesklinnas ja mitte vanalinnas, siis peaks transpordiamet selle piirkonna märgid üle vaatama ja vajadusel muudatusi tegema, et ei oleks võimalik liiklusmärke kaksipidi mõista.

Transpordiameti linnatranspordi osakonna peaspetsialisti Aado Kuuse sõnul on probleem ametnikele teada ja peaks lähipäevil lahenduse saama. «Volikogu 2003. aasta määruse kohaselt on seal vanalinna parkimistsoon. Varem, kui seal polnud vee korralikku parklat välja ehitatud, võeti tasu kesklinna tariifi järgi. Aga praegu kehtib seal määrusega ette nähtud parkimistasu,» rääkis Kuuse.

Ta möönis, et Suurtüki tänaval olevad märgid võivad tõepoolest autojuhtides segadust tekitada ning seetõttu on amet ka kõnealuses parklas tehtud trahve tühistanud. Lähipäevil peaks probleem aga lahenema, sest liiklusteenistus andis märkide paigaldamisega tegelevale ettevõttele Signaal ülesande leida seal niisugune liikluskorralduslik lahendus, mis sõidukijuhte enam ei eksitaks.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles