Kuivastu-Virtsu liinil enam eraldi ohtlike veoste reise ei tehta

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuivastu sadam
Kuivastu sadam Foto: Peeter Langovits

Uue parvlaeva tulekuga Kuivastu-Virtsu liinile kadusid laevagraafikust ära eraldi ohtlike veoste reisid.

Bensiini ja gaasi tuuakse Saaremaale reeglina paar korda päevas, hommikul kella 10 ning õhtul kella 6-7 ajal, varasemate eriveoste asemel sõidavad plahvatusohtlikud veokid nüüd ühel laeval koos tavareisijatega, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Ohtlike veoste termin on väga lai: näiteks, kui on lõhkeaine peale tulemas, siis tuleb eraldi veos teha, aga kui on kõige tavalisem vedelkütus - seda on võimalik nüüd uute laevadega koos reisijatega vedada. Uus laev on avatud tekiga, vanad laevad olid suletud,» rääkis Väinamere liinide juhataja Urmas Treiel.

«Ohutus on tagatud erinevate lisameetmete ja koolitustega, mis on pidevad ning kui kõiki olemasolevaid nõudeid täidetakse, siis need meetmed peaksid olema piisavad, et midagi viltu ei lähe,» ütles veeteede ameti laevade järelevalve osakonna juhataja Marek Raud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles