Noor taanlane ajab juuri Võrumaa mulda

Anneli Ammas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mahevili Torben Skovi põldudel ootas nädal tagasi pilvise, iga natukese aja tagant paraja vihmasagara alla puistava taeva all viimaseks küpsemiseks hädavajalikke sooje ja päikeselisi päevi. Lõpuks on taevas halastanud ja nüüd võib peremees juba kombainirooli istuda.
Mahevili Torben Skovi põldudel ootas nädal tagasi pilvise, iga natukese aja tagant paraja vihmasagara alla puistava taeva all viimaseks küpsemiseks hädavajalikke sooje ja päikeselisi päevi. Lõpuks on taevas halastanud ja nüüd võib peremees juba kombainirooli istuda. Foto: Mihkel Maripuu

Võrumaa kuplite vahel on kümne aastaga korraliku talu üles ehitanud üks noor taanlane – Torben Skov, kelle Eestimaa Taluliit seadis tänavu teistele noortele talunikele eeskujuks.

«Kapas! Kapas! Kapas!» hüüab Torben taanlasele omase järsu hääletooniga ning pärastlõunaseks mäletsemiseks end karjamurule sättinud herefordikari vastab peremehele nagu koorikontserdil.

Peremees hõikab uuesti «Kapas!» ning herefordikoor hakkab vastates end püsti ajama ja karjaaia poole liikuma. «See kapas tähendab umbes sama nagu vissi-vissi,» selgitab Torben.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles