Ilta-Sanomat: Eestis jahi pardalt merre kukkunud mees oli kogenud purjetaja

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadunuid aitab otsida ka lennusalga kopter.
Kadunuid aitab otsida ka lennusalga kopter. Foto: Küllike Rooväli/Scanpix

2. augustil Hiiumaal Kärdla sadama lähistel üle jahi parda kukkunud mees oli Soome uudisteportaali Ilta-Sanomati andmetel kogenud purjetaja.

Edela-Soome Purjeselts kinnitas lehele, et nende kogenud liige sattus ülemöödunud pühapäeval Eestis traagilisse õnnetusse ja hukkus.

Lehe andmetel on tegu vanema kui 70-aastase mehega, kes oli tugeva lainetusega läinud jahi tekile purjeid kohendama, kuid kukkus teadmata põhjusel jahilt merre ja uppus. Lehele teadaolevalt ei olnud mehel päästevesti seljas.

Politsei- ja piirivalveameti Lääne prefektuuri pressiesindaja Kaja Grak ütles Postimehele, et Hiiumaal merre kukkunud meest ei ole endiselt leitud.

2. augustil kell 14.46 edastas Soome jaht raadiosidekanalit kasutades kiirteate, andes teada üle parda kukkunud inimesest. Jaht asus õnnetuse ajal Kärdla sadamast umbes seitse meremiili põhja suunas.

Merevalvekeskus käivitas otsinguoperatsiooni, kaasates otsingutele Kärdla politseijaoskonna merepäästepatrulli, lennusalga kopteri, Hiiumaa vabatahtliku merepääste seltsi ja Turu merevalvekeskuse vahendusel ka Soome piirivalve lennuki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles