Eesmaa: Eesti ei pea kartma Vene, Saksa ja Prantsuse liidrite kohtumist

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dmitri Medvedev, Nicolas Sarkozy ja Angela Merkel.
Dmitri Medvedev, Nicolas Sarkozy ja Angela Merkel. Foto: SCANPIX

Riigikogu väliskomisjoni aseesimees Enn Eesmaa ütles, Kuku raadiole antud intervjuus, et Prantsusmaal toimuvast Venemaa, Saksamaa ja Prantsusmaa liidri kohtumisest ei tarvitse karta, et suured riigid «mängivad üle väiksemate riikide peade».

Vene president Dmitri Medvedev, Prantsuse riigipea Nicolas Sarkozy ja Saksa kantsler Angela Merkel kogunesid tippkohtumisele Prantsuse kuurordis Deauville´is, tegemist on esimese sellise kohtumisega 5 aasta jooksul.

Enn Eesmaa ütles, et kõige tähtsam tulemus sellelt kohtumiselt on ilmselt Medvedevi otsus osaleda järmisel kuul Lissabonis NATO – Vene nõukogu tippkohtumisel. Prantsusmaal toimunud kõneluste kohta märkis Eesmaa, et kokku on saanud kolm lähedast liitlast.

Medvedev tegi ka ettepaneku selliste kohtumistega tulevikus jätkata.

Eesmaa sõnul ei tasu peljata, et Eesti oluliste küsimuste lahendamisest eemale jääks. Ta tuletas meelde, et Eesti on nii nagu Prantsusmaa ja Saksamaa Euroopa Liidu ja NATO liige. Ta lisas, et meile on oluline, mida NATO kohtumisel Lissabonis kokku lepitakse ja ta on kindel, et need seisukohad, mis seal kõlavad, on Eestile sobivad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles