Kaitsevägi pole seni katkusigade asjus abipalveid saanud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
foto on illustreeriv.
foto on illustreeriv. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Kui põllumeeste esindusorganisatsioonid leiavad, et katkusigade koristamisel võiks riik abi saada kaitseväelt, siis kaitsejõudude peastaabi kinnitusel seni neile sellist abipalvet kelleltki laekunud ei ole.

«Kaitseväe poole pole hetkel selle küsimusega ametlikult pöördutud. Kuna kaitseväe eesmärk on tulevaste reservväelaste väljaõpe, siis erinev ametkondlik abi sõltub eelkõige väljaõppekoormusest,» ütles peastaabi pressiohvitser Arvo Jõesalu BNS-ile.

Põllumeeste esindusorganisatsioonid soovivad, et seoses sigade Aafrika katku levikuga võtaksid lihatöötlejated kolmandast ehk rangeimast tõkketsoonist pärit liha jaoks kasutusele kõik laopinnad ning et riik kannaks liha ladustuskulud.

Samuti soovivad liidud, et jahimehed saaksid ülesande küttida metssigu riikliku tellimuse alusel vastavalt enda valitud viisidele. Metsseakorjuste käitlemiseks tuleks liitude hinnangul kasutada aga näiteks kaitseväge.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles