Kristi Ockba: burka keelustamine moslemile on kui kiriku keelustamine kristlasele

Georgi Beltadze
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristi Ockba Valga põhikoolis
Kristi Ockba Valga põhikoolis Foto: Eleri Lõhmus/Valgamaalane

MTÜ Mondo Jeemeni koostööprojekti koordinaatori Kristi Ockba sõnul ei ole naistele kehtestatud riietusreeglites midagi uut ning taolised normid on kehtinud kõigis kultuurides. Samuti leidis ta, et nägu katvaid riietusesemeid ei tohiks keelata, kuna see oleks võrreldav keeluga kristlasel kirikus käia.

«Kui vaatame, mis Eestis sada aastat tagasi toimus, siis olid ka väga kindlad peakatted ja tavad, kuidas naine pidi ikkagi riietuma,» vahendas ERR Uudised Ockba sõnu Vikerraadio saates «Uudis+».

Samuti rõhutas Jeemenis ja Kuveidis elanud Ockba, et ekstreemset kehakatmist, kus naisterahvas otsustab minna kõige konservatiivsemat teed ning katta ennast täielikult, esineb väga harva.

Tema hinnangul ei tohiks Eestisse saabuvatel islamiusku järgivatel naistel traditsioonide kohast riietuse kandmist ära keelata, lisades: «See oleks sama hea kui kristlasele öelda, et sa ei tohi kirikusse minna.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles