Parim haigla 2000 kilomeetri raadiuses

Evelyn Kaldoja
, Koulikoro
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Algusest peale saksa sõjaväemeedikute hoole all olnud Koulikoro välihaigla on vähemalt sakslaste endi kinnitusel tõenäoliselt parim meditsiiniasutus umbes 2000 kilomeetri raadiuses.
Algusest peale saksa sõjaväemeedikute hoole all olnud Koulikoro välihaigla on vähemalt sakslaste endi kinnitusel tõenäoliselt parim meditsiiniasutus umbes 2000 kilomeetri raadiuses. Foto: Evelyn Kaldoja

EUTM-Mali on sõjaline missioon, kus koptereid kasutatakse vaid ühel otstarbel – meditsiiniliseks evakuatsiooniks Koulikoros paiknevasse välihaiglasse, mis ühe missioonil teeniva Saksa ohvitseri sõnul on tõenäoliselt kõige kõrgetasemelisem meditsiiniasutus 2000 kilomeetri raadiuses.

Hospidali juhtimine on algusest peale olnud Saksa sõjaväearstide hoole all ning jääb mulje, et sakslased korraldavad ELi tervishoiumissiooni hoolsusega, mis nende rahvusstereotüüpi igati õigustab.

Kui ELi mullusel missioonil Kesk-Aafrikas leidus pea iga nädal või teinekord isegi sagedamini juhtumeid, kus Euroopa sõdurid malaariasse jäid, siis Koulikoro EUTMi välihaigla peaarsti kinnitusel Malis nende sõdurid sellesse tõppe – mida seal pidada kandma umbes iga viies sääsk – haigestunud pole.

Copy
Tagasi üles