Valitsus nimetas siseministeeriumi uueks kantsleriks Lauri Lugna

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siseministeeriumi kantsler Lauri Lugna.
Siseministeeriumi kantsler Lauri Lugna. Foto: Tairo Lutter

Valitsus nimetas täna siseministeeriumi uueks kantsleriks senise maanteeameti peadirektori asetäitja Lauri Lugna. Lugna on ka varasemalt siseministeeriumis töötanud, olles aastatel 2011-2013 ministeeriumi asekantsler.  

Lauri Lugna on lõpetanud Tartu ülikooli avaliku halduse erialal ja omandanud magistrikraadi Euroopa poliitika ning sotsiaalteaduste alal Belgias, Leuveni Katholike Universiteitis. Lisaks on Lugna täiendanud end politoloogia ja turvalisuse alal Soomes Tampere ülikoolis. Lauri Lugna on abielus ning tal on kolm last.

Lugna asub juhtima Eesti suurima valitsemisalaga ministeeriumi igapäevast tööd.

Siseministeeriumis töötab pea 280 inimest, kes kujundavad poliitikat sisejulgeoleku-, pääste-, korrakaitse-, rände- ja regionaalvaldkonnas. Ministeeriumi valitsemisalas, kuhu kuuluvad muuhulgas politsei- ja piirivalveamet, päästeamet ja kaitsepolitseiamet, töötab kokku ligi 9000 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles