Saaremaa laevatootja ehitab Austria sõjaväele 19 dessantalust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dessantpaat
Dessantpaat Foto: SCANPIX

Saaremaa laevatootja Baltic Workboats ehitab Austria sõjaväele 19 väiksemat dessantalust, mille maksumus kokku ulatub umbes kolme miljoni euroni.

«Teeme Austria sõjaväele 19 väiksemat kümnemeetrist dessantalust, need on praegu tootmises ja neist hakkab kohe valmis saama kolm. Kõik 19 peaks valmis saama aasta lõpuks,» ütles Baltic Workboatsi tegevjuht Margus Vanaselja BNS-ile. «Selle lepingu maht on umbes 3 miljonit eurot, nii et umbes 150 000 eurot tükk,» lisas ta.

Vanaselja sõnas veel, et need alused on mõeldud Austria sõjaväele jõgedel sõitmiseks. «Pigem on need dessantpaadid,» lisas ta.

Lisaks ehitab ettevõte Belgia tollile kolme miljoni euroga 24-meetrise patrull-laeva.

«Saime selle lepingu just kuu aega tagasi,» ütles Vanaselja.

Praegu käib Vanaselja sõnul projekti kooskõlastamine ning korpus läheb lõikamisse ja tegemisse septembri lõpus. Laev peaks valmima järgmise aasta mais.

Baltic Workboatsi majandusaasta aruandest selgus, et ettevõte andis mullu klientidele üle üheksa uurimislaeva, ühe poilaeva, ühe kalakaitselaeva ja kaks lootsilaeva. Alates aastast 2000 on ettevõte klientidele üle andnud enam kui 130 eri suurusega laeva.  Käive kasvas mullu 9,6 protsenti 22,4 miljoni euroni, puhaskasum ulatus kolme miljoni euroni. Firmas töötab 115 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles