Reid: kas turul müüdav Eesti kaup on ikka Eestist?

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põllumajandusamet kontrollis kolmapäeval Tartu avaturu müüjaid ja kaupa. Mõnd müüjat sel ajal letis polnud.
Põllumajandusamet kontrollis kolmapäeval Tartu avaturu müüjaid ja kaupa. Mõnd müüjat sel ajal letis polnud. Foto: Margus Ansu

Jutud käivad, kahtlusi on, aga võta sa nüüd kinni, on see tõsi või ei, et turult võib kodumaise maasika, kurgi või isegi kukeseene pähe koju viia hoopis piiri tagant toodud kauba. Et ostja turul petta ei saaks, korraldab põllumajandusamet seal reide.

Tartu avaturul kontrollisid põllumajandusameti töötajad kolmapäeval, kas kaubal on juures vajalik teave ning kas näiteks Eesti tomatina pakutav on ikka Eestis kasvanud.

Põllumajandusameti töötajad palus sellele kontrollkäigule Tartumaa põllumeeste liidu juht Jaan Sõrra. «Turul ei ole asjad korras, Eesti kauba pähe müüakse välismaalt toodut,» selgitas ta. «Hiljuti oli ühel müüjal rediste juures kiri «Eesti», aga minu nähes valas ta sama kaupa juurde Poola kirjadega kotist.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles