Laar: sotsid nõudku läbipaistvat eelarvet Tallinna volikogus

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Laar
Mart Laar Foto: Kalev Lilleorg / Õhtuleht

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) esimees Mart Laar lükkas täna riigikogus järgmise aasta riigieelarve arutelul selle suuremat läbipaistvust nõudnud sotsiaaldemokraatide kriitika tagasi ja kutsus neid sama nõudmisega esinema ka Tallinna linnavolikogus.

«Kui Keskerakonna liikmete kriitika polnud üllatav, sest nad on ikka rääkinud üht ja teinud teist, siis suuremat läbipaistvust nõudvatel sotsiaaldemokraatidel palun 1988. aasta laulvat revolutsiooni meenutades rääkida Tallinna volikogus sama juttu,» ütles Laar IRLi pressiesindaja teatel.

Tema hinnangul on 2011. aasta riigieelarve vastutustundlik ja sellega liigub Eesti eelarve tasakaalustamise suunas.

Laar tõstis esile hariduskulude tõusu ning tunnustas opositsiooni kiidusõnu eelarve suhtes. Ta kutsus opositsiooni eelarve edasisel arutelul esitama selle parandamiseks konkreetseid ettepanekuid konkreetsete katteallikatega ning mitte suurendama eelarve puudujääki.

IRLi esimees ütles ka, et ettepanekuid ei tasu esitada sedalaadi ettepanekutega nagu progresseeruva tulumaksu kehtestamine, sest mitte ei suurendaks vaid vähendaks riigi tulusid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles