Põllumajandusministeerium: sigade matmispaikadel viibimine suurendab asjatult riske

Indrek Mäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sigade matmispaik Torma vallas. Sead on tunginud maapinnale
Sigade matmispaik Torma vallas. Sead on tunginud maapinnale Foto: Erakogu

Põllumajandusministeeriumi hinnangul on katkusigasid puudutava avaliku huviga liiale mindud ning nii ajakirjanikud kui teised huvilised peavad arvestama, et matmispaikade läheduses viibimisega võetakse asjatuid riske.

«Mingi piirini on huvi toimuva vastu loomulik ja mõistetav, sest tegemist on erakordse juhtumiga, selliseid taude pole varem olnud,» sõnas põllumajandusministeeriumi avalike suhete osakonna juhataja Kristo Mäe. «Teisest küljest see põhjalikkus, millega seda kajastatakse, on kohati liigne – täna hommikul helistati ja küsiti erinevatest ajakirjandusväljaannetest, kuhu täpselt sead maetakse, et läheks kohe filmima,» rääkis Mäe.

Tema sõnul on tegu keerulise protsessiga ning kõrvaliste isikute viibimine matmise juures tekitab lisariske. «Kui ajakirjanikud või kes iganes lindiga piiratud aladele talluma lähevad, siis tõstetakse tahes tahtmata katku leviku tõenäosust, eriti arvestades, et meediaesindajad on liikuv rahvas,» selgitas Mäe. «Kuniks sead pole maha maetud, ei tohiks matmispaikade lähedusse minna,» lisas ta.

«Ilma tungiva vajaduseta ei tohiks matmispaikade ümbruses keegi jalutada, need on enamasti ka lintidega piiratud ja seega tuvastatavad,» kordas Mäe üleskutset.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles