Liigne huvi võib sigadele saatuslikuks saada

Indrek Mäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sigade matmispaik Torma vallas. Sead tungisid maapinnale.
Sigade matmispaik Torma vallas. Sead tungisid maapinnale. Foto: Erakogu

Põllumajandusministeeriumi hinnangul on avalikkus oma huviga seakatku vastu liiale läinud ja nii ajakirjanikud kui ka teised huvilised peavad arvesse võtma, et matmispaikade läheduses viibides ohustatakse terveid sigu.

Ministeeriumi avalike suhete osakonna juhataja Kristo Mäe sõnul on haigestunud ja hukatud sigade matmine keeruline ning kõrvaliste isikute juuresviibimine suurendab katku leviku tõenäosust. «Ajakirjanikud on liikuv rahvas,» selgitas Mäe. «Kuni sead pole maha maetud, ei tohiks matmispaikade lähedusse minna,» lausus ta.

«Mingi piirini on huvi toimuva vastu loomulik ja mõistetav, sest seakatku puhul on tegemist erakordse juhtumiga,» rääkis ta. «Teisest küljest see põhjalikkus, millega seda kajastatakse, on liigne: hommikul helistati ja küsiti erinevatest ajakirjandusväljaannetest, kuhu täpselt sead maetakse, et läheks aga kohe filmima,» tõi ta näite.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles