Suri Viimsi veekeskuses raskelt viga saanud 42-aastane naine

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viimsi veekeskus.
Viimsi veekeskus. Foto: Sander Ilvest

Laupäeva õhtul Viimsi veekeskusest raskes seisus kiirabiga haiglasse viidud naine suri täna Põhja-Eesti regionaalhaigla intensiivravi osakonnas.

Õnnetuse põhjuste väljaselgitamiseks alustasid politsei ja prokuratuur eile kriminaalmenetlust. Arstide esialgsel hinnangul oli naine enne veekeskusesse minekut terve ja tema surm ei ole seotud ootamatu terviserikkega.

Põhja ringkonnaprokuratuuri ringkonnaprokurör Kelly Kruusimägi sõnul on menetluse alustamise põhjuseks see, et naine oli vees oluliselt kauem kui seda oli esialgse info põhjal alust arvata.

«Tänaseks on läbi vaadatud veekeskuse turvakaamera salvestised. Neilt on näha, et veekeskuse vetelpäästjad reageerisid pärast uppumisohus olevast naisest teada saamist kiiresti, tõid ta koheselt veest välja ning alustasid elustamist,» selgitas Kruusimägi. 

«Seejuures olid vetelpäästajatele abiks keskuse külastajad, kes aitasid naist elustada kiirabi saabumiseni. Siiski vajab välja selgitamist, miks toodi naine veest välja sedavõrd hilja, et tema elu ei olnud võimalik päästa,» lisas prokurör.

Kriminaalmenetlust alustati eile karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb raske tervisekahjustuse põhjustamist ettevaatamatusest. Lisaks füüsiliste isikute tegevusele uuritakse ka võimalust, et traagiliste tagajärgedega õnnetuse põhjuseks on juriidiliste isikute tegevus.

Menetlust juhib Põhja ringkonnaprokuratuur ja viib läbi Põhja prefektuur.

Möödunud laupäeva õhtul enne kella 20 juhtus Viimsis Atlantis H2O Aquapargis raske õnnetus, kus liugtoru alt basseinist leiti vee alt 42-aastane naine. Teda elustati kohapeal ja toimetati haiglasse väga raskes seisundis.

Copy
Tagasi üles