Oivalise ajakirjanduse preemia pälvis Daniel Vaarik

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Daniel Vaarik
Daniel Vaarik Foto: Artur Sadovski

Täna välja antud esimese Oivalise Ajakirjanduse aastapreemia pälvis meediaekspert ja suhtekorraldaja Daniel Vaarik Vabadussamba rajamisega kaasnenud sekelduste kajastamise eest oma blogis Memokraat.

«Daniel Vaariku tehtu väärib tunnustust – ja tähelepanuvääriv on, et see on sündinud mittetraditsioonilises formaadis, vaid moodsas blogis,» ütles Eesti Ekpressi vastutav väljaandja, Oivalise Ajakirjanduse aastapreemia asutaja Hans H. Luik.

«Loomulikult võiks Eesti ajakirjanduse tase olla veelgi parem. Lugejad peavad teadma, missugune on hea ja kvaliteetne ajakirjandus, mis tegutseb lugeja huvides, seisab riigi ja rahva kestmise eest.»

«Daniel Vaarik kirjeldab ja analüüsib blogis Memokraat argumenteeritult, elegantselt ja hästiloetavalt kogu Vabadussamba loomisega seotud protsessi ja sekeldusi. Tema esitatud küsimused on pannud paljusid inimesi mõtlema ja edasi arutlema, tema algatatud diskussioon on sundinud kabinetivaikusest avalikult arutlema tulema ka vastutava ministri,» märkis preemia žürii esimees, ajakirjandusõppejõud Mart Raudsaar.

«Tänasele ajakirjandusele on ette heidetud vähest ühiskondlikku mõju, aga Daniel Vaariku blogi juhtum on kujukas näide, kuidas artiklid on konkreetselt mõjutanud protsesse ja otsuseid,» lisas Mart Raudsaar. Blogil Memokraat on umbes 3500 erinevat lugejat kuus.

Oivalise Ajakirjanduse aastapreemiat hakatakse välja andma igal aastal. Sel aastal kandideeris 100 000 krooni suurusele auhinnale 27 autorit ja autorite kollektiivi.

Oivalise Ajakirjanduse aastapreemia 2010 nominendid olid Vladimir Fridlyand (Artic Sea kaaperdamise temaatika analüüs), Kadri Ibrus (sotsiaaltemaatika järjepidev kajastamine), Mart Jesse (pensionisüsteemi asjatundlik käsitlemine), Rein Sikk (eurole üleminek, viieeuroste rahasedelite sularahaautomaatidesse toomise temaatika püstitamine), Daniel Vaarik (vabadussamba ehitusega seonduvate sekelduste analüüs blogis Memokraat) ja Ühtne Eesti Suurkogu (suurkogule eelnenud uurimistöö, meediakajastus ja ühiskondlik mõju).

Žürii liikmed olid Mart Raudsaar, Mihkel Kaevats, Natalja Kitam, Kristina Mänd ja Raimo Ülavere.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles