Pärnamäe tee ülekatte tegemisel kasutatakse uudset tehnoloogiat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus tehnoloogia erineb tavalisest asfalteerimisest.
Uus tehnoloogia erineb tavalisest asfalteerimisest. Foto: Elmo Riig / Sakala

Tallinna kommunaalameti tellimusel alustab AS Lemminkäinen esmaspäeval, 25. oktoobril Pärnamäe tee taastusremonti Muuga teest linna piirini, rakendades Eestis uudset remix-tehnoloogiat, mis võimaldab praktiliselt kolme päevaga ja liiklust sulgemata remontida 3,2 kilomeetri pikkuse teelõigu.
 

Abilinnapea Deniss Boroditši sõnul on eriti oluline remix-tehnoloogia keskkonnasäästlikkus, kuna vana freesitud teekate laotatakse pärast asfaldisegu ja bituumeniga segamist  taas uueks teekatteks. «Pealegi võimaldab see tehnoloogia remontida teid ka hilissügisel, kui ilmaolud ja õhutemperatuur on asfalteerimiseks piiripealsed.»
 
Remix-tehnoloogiat rakendades soojendatakse vana asfaltkate vajaliku temperatuurini, freesitakse see umbes 40 millimeetri sügavuselt ja segatakse lisatava asfaltseguga, kuhu vajadusel lisatakse ka bituumenit. Saadud uus segu laotatakse freesitud aluspinnale ja tihendatakse teerullidega.

Töid alustatakse esmaspäeval. Liiklust ei suleta. Uus teekate paigaldatakse kolme päevaga, millele lisandub paar päeva viimistlustöid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles