Vilde majamuuseum läbib uuenduskuuri

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eduard Vilde majamuuseum Kadriorus.
Eduard Vilde majamuuseum Kadriorus. Foto: Erik Prozes

Tallinna Linnamuuseum alustas Eduard Vilde majamuuseumi fassaadi renoveerimise ja turvavalgustuse väljaehitustöödega.

Augustis said alguse E. Vilde majamuuseumi (Roheline aas 3) fassaadi renoveerimistööd, mis kestavad oktoobrini.

Restprojekt OÜ 2006. aasta projekti kohaselt uuendatakse kogu ajaloolise hoone välimus, puhastatakse lahtisest värvist puitlaudis, dekoor ja karniisid ning kaetakse õlivärviga, korrastatakse aknaluugid, parandatakse ja viimistletakse lagunenud sokli krohv, tagafassaadi krohvipind värvitakse lubivärviga, lubjatakse korstnapitsid, uuendatakse lagunenud laudis, kinnitatakse vihmaveetorud, vahetatakse välja lagunenud rennid ning uuendatakse hoone peatrepp. Ühes fassaadi renoveerimisega paigaldatakse ajaloolisele hoonele nüüdisaegne turvavalgustus.

Töid rahastab Tallinna Kultuuriväärtuste Amet ja teostab OÜ Kuukaar, muinsuskaitselise järelevalve eest vastutab arhitektuuriajaloolane A. Pantelejev. Tööde kogumaksumus on ligikaudu 30 000 eurot.

Neobarokses puithoones asuv kirjanikumuuseum tegutseb Tallinna linnamuuseumi filiaalina ning tutvustab Eesti 20. sajandi kirjaniku E. Vilde (1865–1933) viimast kodu. Hoone ehitati 19. sajandi keskel Kadrioru lossivalitsejale ehk kastellaanile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles