Valimiste-eelne «Tagasi Kooli» nädal poliitikute seas tungi ei tekitanud

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas eile Tartu Raatuse Gümnaasiumis ajalootundi andmas.
Haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas eile Tartu Raatuse Gümnaasiumis ajalootundi andmas. Foto: Haridus- ja teadusministeerium

«Tagasi Kooli» nädalate korraldajate hirmud, et valimiste eel kooliõpilaste ette massiliselt poliitikuid tikkuma hakkab, ei saanud õnneks tõeks – aukartus kooli ees sai edevusest võitu.

«Tagasi Kooli» projektijuht Triin Noorkõiv, kes on ühtlasi ka ise noor õpetaja, loeb reedel lõppevat kampaanianädalat igati kordaläinuks. Üle 300 kooli ootas huvilisi tunde andma ning sarnaselt eelmise aastaga, jõudis koolidesse ligi 800 õpetamissooviga inimest.

«Kui nädal algas oli see ametlik number 800 ringis. Tegelikkuses on ka neid, kes on käinud ja tunni ära andnud aga andmed sellest laekuvad meile hiljem. Seega see number võib olla suuremgi,» tõdes Noorkõiv.

Üheks selliseks «salaja» õpetajaks käijaks oli ka peaminister Andrus Ansip, kes ilma suurema meediakärata andis tunni sel aastal Tallinnas Nõmme Gümnaasiumis.

Noorkõiv tunnistas, et sel aastal kampaanianädalat planeerides hindasidki korraldajad suurimaks riskiks seda, et juba käima läinud valimisvõitlus toob koolidesse palju esinemissooviga poliitikuid.

«Õnneks sellist asja ei toimunud ja mingit suurt tungi klassi ette ei tulnud. Selle üle on väga hea meel,» tõdes Noorkõiv.

Prominentsemad külalisõpetajad olid sel aastal need, kes varemgi samast üritusest osa võtnud. Lisaks peaministrile ka haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas ja välisminister Urmas Paet. Tipp-poliitikud Marek Strandberg, Priit Toobal ja Ivari Padar. Heiti Kender, Maret Maripuu, Jaak Juske, Mark Soosaar, on vaid väike osa põnevatest inimestest, kes õpetajaametit proovisid.

Üheks külalisõpetajate kampaania veteraniks on saanud haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas, kes enne poliitikasse suundumist just õpetajaametit pidas.

Pärast tänast ajalootundi vene õppekeelega Tallinna Pae Gümnaasiumi 10. a klassis, tunnistas Lukas, et vana ameti oskused ei ole rooste läinud. «Väga hästi läks! Väga asjalikud ja toredad õpilased olid,» kiitis Lukas.

Lukas tunnistas, et ilmselt on selle nädala jooksul koolides käinute seas ka palju neid, kes käivad ennast, kui huvitavat inimest näitamas, kuid üha rohkem võetakse seda nädalat tõsisemalt.

«Mingi aukartus kooli ees on kõigis inimestes ja saadakse aru, et õpetajaks minemine või õpetaja asendamine tähendab ka tunni andmist,» rääkis Lukas.

«Üha rohkem on seda suhtumist, et tund valmistatakse ette, et sellest õpilastele ka kasu oleks. Ma peaksin täiesti ideaalseks seda, kui need kes lähevad kooli ja kelle seas on ka palju pedagoogilise haridusega inimesi, annaksid tunni professionaalse õpetajana selles aines ja selle tasemel, mis kätte antakse. Võtaksid asja tõsiselt,» rääkis Lukas.

Minister on veendunud, et võtab ka järgmisel aastal kampaaniast osa ning et «Tagasi Kooli» nädalast on saanud traditsioon, mis jääb kestma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles