Piraatidega võitlema suunduv meeskond sooritas viimase harjutuse

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Somaalia piraadid
Somaalia piraadid Foto: SCANPIX

Täna lõppes Tallinna lahel Euroopa Liidu piraatlusvastasele operatsioonile Atalanta ja NATO mereoperatsioonile Active Endeavour suunduva laevakaitsemeeskonna viimane kompleksharjutus, mille käigus hinnati laevakaitsemeeskonna lahingvõimelisust.

«Harjutus kulges plaanipäraselt ja õnnestus sajaprotsendiliselt,» ütles laevakaitsemeeskonna ülem leitnant Rait Luks. «Jäin harjutusega rahule ja julgen väita, et meeskond on valmis tegutsema reaalsetes olukordades operatsioonipiirkonnas,» vahendas kaitseväe peastaabi pressiesindaja Luksi sõnu.

Õppuse eesmärgiks oli kontrollida meeskonna valmidust tegutseda erinevates taktikalistes olukordades ning üksuse varustuse, sidevahendite ja tehnika korrasolekut. Õppuse käigus matkis üksus reaalset tegevust ja olukordi osalemiseks missioonil Laevakaitsemeeskond harjutas siirdumist tugialusele, tugialuselt kaitstavale tsiviilalusele, et täita oma põhiülesannet – kaitsta laeva. Üksus siirdus laevale paadiga ja pöördus tagasi kopteril.

Harjutusel osalesid lisaks mereväe laevakaitsemeeskonnale mereväe laev Tasuja, politsei- ja piirivalveameti (PPA) laevad, Lennusalga kopter AW-139 ja PPA Põhja prefektuuri
valmidusüksus.

Laevakaitsemeeskond on moodustatud Eesti Mereväe baasil ja osaleb alates novembrist kuni 2011. aasta detsembrini Euroopa Liidu piraatlusevastase operatsiooni Atalanta (European Union Naval Force Somalia – Operation Atalanta) ning NATO mereoperatsiooni Active Endeavour koosseisus, mille ülesandeks on Adeni lahes ja Somaalia ranniku lähistel liikuvate aluste kaitsmine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles