Saue Gümnaasium võtab lähiaastatel kasutusele kaks moodulmaja

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saue gümnaasiumi direktor Jaan Palumets näitab valmivat õppeklassi, millele võetakse ruumi koridori arvelt.
Saue gümnaasiumi direktor Jaan Palumets näitab valmivat õppeklassi, millele võetakse ruumi koridori arvelt. Foto: Mihkel Maripuu

Saue Gümnaasium võtab kahe aasta jooksul kasutusele kaks moodulmaja, ent kõigi ümbruskonna laste jaoks jääb ruumi ikka väheks.

Saue Gümnaasium võtab sel aastal kasutusele kaks ja järgmisel veel kaks klassiruumi sisaldavat moodulmaja, et mahutada linna lapsed. Valla lastele on pakkuda vaid paarkümmend kohta, kuigi tahtjaid on oluliselt rohkem.

«Meil soovib esimestesse klassidesse saada 120 õpilast, see on viis esimest klassi. Maja ruumiliselt ei suuda enam vastu võtta, midagi pole teha,» ütles Saue Gümnaasiumi direktor Jaan Palumets.

Valla lastele tuleb kohtadest puudus. «Kõigile neile lastele, kes on Saue linna elanikud või linna registris, tagatakse koolikoht automaatselt. Kakskümmend kohta antakse vallale, sest Saue vald piirneb linnaga. Nüüd vald otsustab, et kes need on, sest meie peame tagama koolikohad eelkõige linnarahvale,» sõnas Palumets. «Neil on samuti oma koolides ruumiprobleem.»

Ülerahvastatud koolis on varasemalt vähendatud ka koridori pinda, et sinna teha kaks boksi keeleõppe jaoks.

Soojakud paigaldatakse järgmisel nädalal. Ühte moodulmaja klassiruumi mahub 24 õpilast, see on ka lubatud piirmäär.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles