Rõivas senaatoritele: USA kohalolek on üks julgeoleku võtmeid

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Taavi Rõivase kohtumine USA senaatorite John McCaini, Sheldon Whitehouse ja John Barrassoga
Peaminister Taavi Rõivase kohtumine USA senaatorite John McCaini, Sheldon Whitehouse ja John Barrassoga Foto: Valitsuse kommunikatsioonibüroo

Peaminister Taavi Rõivas ütles täna Ameerika Ühendriikide senaatorite John McCaini, Sheldon Whitehouse ja John Barrassoga toimunud hommikusöögikohtumisel, et Eesti hindab kõrgelt Ameerika Ühendriikide sõjalist kohalolekut regioonis ning peab seda üheks võtmeteguriks siinse julgeoleku tagamisel.

«Liitlaste - nii Põhja-Ameerika kui Euroopa riikide - sõjaline kohalolek piirkonnas sisendab kindlust ning on stabiilsuse tagajaks meie regioonis,» ütles peaminister Taavi Rõivas kohtumisel.

Kohtumisel leiti, et on oluline jälgida arenguid Ukrainas, kus on viimastel nädalatel toimunud murettekitavad arengud. «Sel, kuivõrd vabalt on võimalik Venemaal Ukrainas toimetada, on otsene mõju piirkondlikule julgeolekule,» sõnas Rõivas.

Kohtumisel arutati ka Estoni Kohveri röövimist Vene julgeolekuteenistuse FSB poolt.

USA senaatorite delegatsiooni kuuluvad vabariiklasest senaator ja senati relvajõudude komitee esimees John McCain, demokraadist senaator Sheldon Whitehouse ja vabariiklasest senaator John Barrasso.

Delegatsioon külastas eile e-Eesti showroom’i, täna kohtutakse muuhulgas veel president Toomas Hendrik Ilvesega, osaletakse välisministri juhtimisel toimuval küberümarlaual, külastatakse Kaitseliitu ja küberkaitseliitu ning NATO küberkaitsekeskust ja Riigi Infosüsteemide Ametit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles