Duda tuleb Tallinna baasipalvele toetust küsima

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrzej Duda 15. augustil ehk üheksa päeva pärast ametissevannutamist Poola relvajõudude päeva pidustustel.
Andrzej Duda 15. augustil ehk üheksa päeva pärast ametissevannutamist Poola relvajõudude päeva pidustustel. Foto: Reuters/ScanPix

Poola presidendi Andrzej Duda otsus alustada oma välisvisiite riigipeana homme Tallinnast on toonud kaasa kahte liiki reaktsioone: neist ühed rõõmustavad või kurvastavad Eestile osaks saanud eritähelepanu üle, teised aga räägivad tema plaanist saada siit toetust nõudmisele NATO idaserva tugevdamiseks.

Otsus hüpata üle kahest lõunapoolsemast Balti riigist ja tulla Eestisse näikse häirivat vähemalt osa Leedu avalikkusest.

«Me oleme naabrid ning võttes arvesse meie ühist ajalugu, võiks eeldada, et kolmest Baltimaast valitakse Leedu, kuid nii asjad pole. See on selge märk, et president Duda arvates võiksid meie suhted olla paremad,» lausus Leedu seimi väliskomisjoni sotsiaaldemokraadist esimees Benediktas Juodka BNSile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles