Suvi tõi Lääne-Virumaal sadu koondamisi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tööturuamet..
Tööturuamet.. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Sel suvel koondati Lääne-Virumaal sadu inimesi ning see protsess jätkub lähikuudel, samas peaks tööturuameti hinnangul enamikul koondatutest olema võimalik leida endale uus töökoht.


Kuigi töölepinguseaduse kohaselt peaks ettevõtjad tööturuametile vabanevatest töökohtadest teada andma, siis sageli see pole nii, kirjutab Virumaa Teataja.

Tööturuameti Lääne-Virumaa osakonna juhataja Inna Eriku sõnul teatatakse ainult suurematest koondamistest. Alates jaanuarist on koondamise järel arvele võetud kokku 151 töötajat. «Neid on rohkem, kuid kõik pole arvele võetud,» ütles Erik.

Suurim koondamine oli Taani puidutöötlemisettevõttes Flexa Eesti AS, kus ajavahemikus maist-juulini koondati 77 inimest, nende hulgas 43 Ida-Virumaalt pärit töötajat.

«Tehas pingutab siiski tellimuste saamiseks ja praegu võtab tellimuste täitmiseks osa töötajaid ajutiselt tagasi.»

Samuti jäi 15 inimest tööta juulis Rootsi metallifirma Flexenclosure OÜ likvideerimise tõttu.

Haljala vallas tegutsev tekstiiliettevõte Baltic Fibres OÜ koondas juulis 11 ja teatas septembris 18 inimese koondamisest. E-Betoonelement loobus juulis Rakveres 24 töötajast ning Tamsalu tehas kuuest.

Rakvere piiritustehas koondas augustis Moe tehasest 10 töötajat ning oodata on veel koondamisi. Ka plast-kummitoodete tehas Iris Fiber OÜ teatas plaanist vabastada 18 inimest oktoobris.

Üle vabariigi koondamistes kaotas maakonnas töö 8 Eesti Posti ja 9 riigimetsa majandamise keskuse töötajat.

Inna Eriku väitel pole aga põhjust arvata, et koondamiste tõttu registreeritud tööpuudus hüppeliselt kasvaks.

«Pidevalt on tööpakkujaid. Hea tahtmise korral võivad näiteks Iris Fiber OÜ koondatud töötajad kohe saada tööd kahes puhastusfirmas,» tõi ta näiteks.

Vabu töökohti oli augustikuu seisuga kokku 123. Eriku sõnul suuremaid värbamisi maakonnas sellel aastal välja tuua ei saa, kuid seoses Põhjakeskuse avamisega Rakveres 19. septembril on klienditeenindajaid värvanud Rimi.

Samuti leidsid Maxima poe avamisega Tamsalus tööd umbes 30 inimest. Ja puhastusettevõtted AS ISS Eesti ning Cleanhouse OÜ on tööle võtnud puhastusteenindajad.

Aasta ringi värbab tööjõudu puiduettevõte Jeld-Wen Eesti AS, leiva-saia tootmisliinidele AS Hallik, põllumajandussektoris vajatakse lüpsjaid, karjakuid, traktoriste.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles