Lüganuse ei soovi Kiviõliga ühineda

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lüganuse vald
Lüganuse vald Foto: Virumaa Teataja

Kiviõli linn ootab augusti lõpuks kõikide oma regiooni omavalitsuste käest vastust liitumiskonsultatsioonide alustamiseks, Ida-Virumaal asuva Lüganuse valla volikogu andis Kiviõli pakkumisele eitava vastuse, kirjutas ajaleht Põhjarannik.

«Kuna oleme alles ühe liitumise läbi teinud ja alles hakkame sellest toibuma, ei näe me mõtet uut konsultatsiooni alustada,» ütles Lüganuse volikogu esimees Marja-Liisa Veiser Põhjarannikule.

Põhjus, miks liitumist peljatakse, on oht ääremaastuda. Ehkki haldusreformi läbiviimine on pärast riigikogu valimisi olnud päevakorras tõsisemalt kui kunagi varem, loodab Lüganuse, et plaan kaob päevakorralt nagu varasematelgi kordadel.

«Kui on räägitud ka vähemalt 5000 elanikuga omavalitsuste loomisest, siis oleme 3000 inimesega siiski Ida-Virumaa suuruselt teine vald ja loodame, et jääme piiri peale,» ütles Veiser.

«Tuleme kokku, räägime põhjustest silmast ja silma, kaalume võimalikke variante ja kui meil endil jääb kompetentsist puudu, siis on aeg kutsuda külla riigihalduse minister Arto Aas, kes saab anda ülevaate riigi plaanidest seoses haldusreformiga,» ütles Kiviõli linnapea Nikolai Vojeikin.

Kiviõli regiooni omavalitsuste liit on võimaliku ühinemise konsulatsioonide vajalikkusest rääkinud mitu korda, idee liita kokku kogu Kiviõli regioon on pea sama vana kui haldusreformi plaan.

Isegi kui Lüganuse peaks liitumiskonsultatsioonidest välja jääma, ei tähenda see Vojeikini kinnitusel seda, et neid ei hakata Sonda ja Aseriga pidama. Sonda volikogu pole konsultatsioonide alustamise kohta veel vastust andnud. Samamoodi Aseri, kelle volikogu koguneb kuu viimasel päeval. Küll on Aseri vallavalitsus olnud seda meelt, et konsultatsioone alustada. Nemad võivad alustada konsultatsioone lisaks Kiviõlile ka Viru-Nigula ja Kundaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles