Nuutmann: kaalume kindlasti Eesti Meedia ettevõtete integreerimist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Nuutmann.
Sven Nuutmann. Foto: Heiki Rebane / BNS

Eesti Meedia juhatuse esimehena ametisse astuva Sven Nuutmanni sõnul pole esialgu kavas kontsernis suuri muudatusi läbi viia; edaspidi plaanitakse suurendada koostööd ja sünergiat kontserni ettevõtete vahel.

«Enamus ettevõtete juhte ma tunnen juba isiklikult, selles mõttes pole see sisseelamise protsess väga keeruline,» ütles Nuutmann BNSile.

Kõigepealt ongi tema sõnul plaanis kõikide juhtidega uuesti kohtuda ja ennast asjadega kurssi viia. «Ettevõte on ju tegelikult siiamaani väga hästi juhitud, muidu ta ei saaks olla Baltikumi suurim meediaettevõte. Püüame teha vähemalt sama hästi või veel paremini seda sama asja edasi,» ütles Nuutmann.

«Võtame kogu seda temaatikat samm-sammu kaupa, otsime kindlasti ühisosa kontserni ettevõtete vahel. Ettevõtete integreerimine on kindlasti üks võimalik osa, mida me vaatame, et me saaksime teha veel paremat ajakirjandust ja meelelahutust. Kindlasti on kattuvaid osasid, millega annab teha veel suuremat koostööd ja leida suuremat sünergiat,» rääkis ta.

«Meil ei ole mingit konkreetset ajakava, aga selge on see, et esimese kuu-kahega ei juhtu kindlasti midagi,» lisas ta. «Täna pole mingeid konkreetseid muudatusi töötajate osas plaanis. Esialagu ei muutu mitte midagi ka kontserni juhtimises, kõik jätkub sellisel viisil nagu see täna on.»

«Omaniku vaatest on kindlasti tegemist ärilise ettevõtmisega ja ühtegi muudatust ei saa teha kergel käel,» kinnitas Nuutmann.

Kolmapäeval teatas Margus Linnamäe, et Mart Kadastik, Meelis Luht, Andres Kull ja Toomas Issak müüvad oma osalused Eesti Meedias Linnamäele kuuluvale ettevõttele UP Invest; Eesti Meediat hakkab juhtima Sven Nuutmann ja Postimeest Janeck Uibo.

Eesti Meedias töötab üle tuhande inimese. Gruppi kuuluvad Postimees, Kanal 2, raadiojaamad Kuku, Elmar ja Uuno, kohalikud väljaanded Pärnu Postimees, Sakala, Järva Teataja, Virumaa Teataja ja Valgamaalane, kuulutuste portaalid kv.ee, osta.ee ja soov.ee, trükikoda Kroonpress ning erinevad uudiste- ja kuulutusteportaalid nii Lätis kui ka Leedus.

Eesti Meedia kontsern teenis möödunud aastal 78,4 miljoni euro suuruse käibe juures 5,7 miljonit eurot kasumit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles