Audit kinnitas valearve kahtlusi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
AS Vireen juhataja Rait Persidski põletusahju taustal Paldiski sadamas.
AS Vireen juhataja Rait Persidski põletusahju taustal Paldiski sadamas. Foto: Mihkel Maripuu

Põllumajandusministeeriumi audit kinnitab, et AS Vireen on sigade hävitamise kohta esitanud valearve, mistõttu soovib maaeluminister Urmas Kruuse välja vahetada Vireeni juhi ning kutsuda vaibale veterinaar- ja toiduameti (VTA) peadirektori Ago Pärteli.

Ministeeriumi auditist selgub, et AS Vireen esitas VTA-le ligi 6600 euro suuruse arve selle eest, et hävitas 31. juulil ja 1. augustil Tartumaal Rämsi külas Heko Põld OÜ farmis mobiilses põletis 23 tonni siguKuna ministeeriumi teada läks seapõleti oma esimesel tööpostil rikki, peeti nii suurt kogust kahtlaseks ning Vireeni saadeti audiitorid.

Kontroll selgitas välja, et kõik 1186 hukatud siga koguses üle 58 000 kilogrammi viidi Väike-Maarjasse käitlemistehasesse. Seapõleti sõidutati küll 31. juulil Rämsi külla ja toodi 1. augustil tagasi Väike-Maarjasse, kuid rikke tõttu ei saanud selles loomi põletada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles