Galerii: kaitsepolitsei otsis läbi Ain Kaljuranna elukoha

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kaitsepolitsei otsis täna Tallinna Sadama juhtide korruptsiooniskandaali uurimise raames läbi ettevõtte juhatuse esimehe Ain Kaljuranna elukoha Harjumaal Kuusalu vallas.

Kaljuranna elukoht asub Kuusalu vallas Pudisoo külas.

Kaitsepolitseiameti töötajad pidasid täna altkäemaksu võtmises kahtlustatavatena kinni ASi Tallinna Sadam juhatuse esimehe Ain Kaljuranna ja juhatuse liikme Allan Kiili.

Mõlemat meest kahtlustatakse suures ulatuses altkäemaksu võtmises mitme aasta jooksul. Enne esmaste menetlustoimingute tegemist ei ole võimalik täpsustada kahtlustuse sisu ja altkäemaksuks saadud summa suurust.

Täna toimusid läbiotsimised ka Kaljuranna ja Kiili töö- ning elukohtades. Samuti otsitakse läbi mitu teist kohta.

Praegu on kaalumisel, kas prokuratuur taotleb kohtult mõne kinnipeetava vahi alla võtmist. Tõenäoliselt selgub see homme, ütles riigiprokuratuuri pressiesindaja Kadri Tammai Postimehele.

Altkäemaksu andmises kahtlustatavana on kinni peetud kolm inimest ning sellele kaasaaitamises veel kolm inimest. Ükski ettevõte praeguse seisuga kahtlustust saanud ei ole.

Kriminaalasja kohtueelset menetlust viib läbi kaitsepolitseiamet ja juhib riigiprokuratuur.

Kolmapäeval Tallinna Sadama juhtide Ain Kaljuranna ja Allan Kiili kinnipidamiseni viinud korruptsioonikaasuse uurimine ulatub ametlikult kinnitamata andmetel aastasse 2009.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles