Allan Kiil – oravate ladviku usaldusmees

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Allan Kiil.
Allan Kiil. Foto: Toomas Huik

Tallinna Pedagoogilise Instituudi kehakultuuriharidusega Allan Kiili (52) püsimine Eesti ühe võimsama riigiettevõtte asejuhina kõneleb sellest, et Tallinna Sadama juhtimise ümber on aastaid kestnud ühe partei ringkaitse.

Eraettevõtja ja endise Paljassaare sadama juhi Allan Kiili karjäär sai tuule tiibadesse vahetult pärast seda, kui mees 2004. aastal Rahvaliidust Reformierakonda astus – pelgalt kolm kuud hiljem nimetati mees riigifirma juhatusse.

Ühes sellega puhkes õide ka põlise Harku mehe poliitkarjäär. Aasta hiljem sai ta kohalikel valimistel 256 häält ja tõusis Harku vallavolikogu esimeheks. Jõulise juhtimismaneeri poolest tuntud Kiil sattus aga peagi kummalisse poliitafääri. Süüdistuste kohaselt olevat ta volikogu esimehena teinud kokkuleppeid erafirmadega, mis ajas ta konflikti oma vallavalitsusega. Kiil läinud marru, et parteikaaslased tema sõna ei kuula, ja algatas 2007. aasta sügisel oma vallavalitsuse umbusaldamise. Viimane läkski IRLi häältega läbi, kuid veidi hiljem taandati ametist ka Kiil ise.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles