Mailis Reps uuest võimalikust koalitsioonist: kõik on Jevgeni Ossinovski kätes

Indrek Mäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mailis Reps
Mailis Reps Foto: Riigikogu kantselei

Keskfraktsiooni aseesimees Mailis Repsi sõnul oleks koalitsioonilepe Sotsiaaldemokraatidega tänu parteide ideoloogilisele lähedusele võimalik, kuid selle teokssaamine sõltub eelkõige Jevgeni Ossinovski otsustest.

Repsi sõnul toimub hetkel vastastikune piiride kompamine ning Keskerakond ja Sotsiaaldemokraadid on omavahel võimuleppe teemat arutanud. «Kõik on Jevgeni [Ossinovski toim] otsustada, üritasime viimasel kohtumisel aru saada, mida ta täpselt soovib ning millised on tema isiklikud ambitsioonid,» ütles Reps. «Võimalik, et ta üritab aru saada, kas tal oleks mõnes teisest võimuliidust praegusega võrreldes midagi võita,» lisas ta.

Keskfraktsiooni aseesimehe teatel on erakonnad oma põhimõtetelt sarnased ning seetõttu ei oleks võimuleppe sisu osas kokkuleppele jõudmine keeruline. «Kõigil kohtumistel on tekkinud küsimus, et kas Jevgeni on tõsine ning mida ta tegelikult tahab, kuid midagi konkreetset koalitsioonikõneluste tasandil arutatud ei ole,» selgitas Reps.

Mailis Reps oli kindel, et Keskerakonnaga on valmis koostööd tegema kõik erakonnad, seda hoolimata sellest, mida avalikult välja öeldakse või kes tsentriparteid juhib. «Kõik on valmis koalitsiooni minema, kaasaarvatud Reformierakond,» ütles ta. Tema sõnul toimub hetkel konsultatsioone ning vastastikust piiride kompamist mitme erineva erakonna vahel. «Kõik kohtumised on sellised, nagu nad oleksid pidanud olema enne 1. märtsi, kombitakse üksteist, keegi kellegagi koostööd ei välista, kuid ka konkreetset võimuliitu pole veel sündimas,» märkis Reps.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles