Kõige rohkem hammustavad inimesi koerad ja kassid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peamiselt saadakse hammustada koertelt, aga ka kassidelt.
Peamiselt saadakse hammustada koertelt, aga ka kassidelt. Foto: SCANPIX

96,3 protsendil loomahammustuse juhtudest ründab inimest koer või kass, näitab selle aasta statistika.

Võrreldes eelmise aasta sama perioodiga on tänavu üheksa kuuga hammustamisjuhtumite arv 12,3 protsendi võrra vähenenud.

Kui eelmisel aastal registreeriti selles ajavahemikus 1892 loomahammustuse juhtu, siis tänavu on sama ajaga loom inimest hammustanud 1659 korral, selgub terviseameti statistikast.

Tervelt 74,1 protsendil juhtudest on inimesi purenud koerad, juhtumite koguarv on 1230. Kassid on inimest hammustanud 368 korral, mis moodustab kõigist juhtudest 22,2 protsenti.

Koertele ja kassidele järgnevad närilised - rotid, hiired ja oravad - vastavalt 16, kaheksa ja kuue juhuga. Rebane on inimest hammustanud viiel, kährik ja küülik kolmel korral.

Kõige harvemini on inimene hammustada saanud hamstrilt, hobuselt, metssealt, naaritsalt või tuhkrult. Igaühe puhul on registreeritud kaks hammustamisjuhtu.

Kui varem on seoses loomahammustustega kardetud marutaudi nakatumist, siis sel aastal inimestel ühtegi marutaudi juhtu registreeritud ei ole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles