Pirital suletakse populaarne disc-golfi rada

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mida vilunumaks discgolf’´i-harrastaja muutub, seda enam täieneb tema spordivarustus.
Mida vilunumaks discgolf’´i-harrastaja muutub, seda enam täieneb tema spordivarustus. Foto: Urmas Luik

Pirita metsas suletakse sealne disc-golfi rada, sest see on muutunud kaitsealusele loodusele liiga kurnavaks. Linnaosavalitsus otsib võimalusi uue raja tegemiseks.

«Discgolf vaid paari aastaga muutunud ülimalt populaarseks ajaveetmise võimaluseks. Paraku jäi nii suure mängijate hulga all loodus inimese ees liialt suureks kaotajaks ja kaitsealusele maale radu enam jätta ei saa,» sõnas Pirita linnaosa vanem Tõnis Mölder. «Oleme lahenduste leidmiseks kaasanud Eesti Discgolfi Liidu inimesed, kes on raja ümberkolimisega päri ja mõistavad, et mängul on Kloostrimetsas liiga suur negatiivne keskkonnamõju.»

«Kindlasti ei soovi me disc-golfi kadumist Pirital. Tegemist on mänguga, mis toob erinevas eas inimesed värske õhu kätte liikuma ja selle võimaluse ärakaotamine ei ole mõistlik. Seetõttu oleme välja valinud paar kohta, kuhu võiks disc-golfi rajad kolida ja teeme erinevate ametitega koostööd selle nimel, et disc-golf jääks Piritale ning mängimise võimalus ei kaoks,» ütles Mölder.

Kuni uue asupaiga leidmiseni jääb Kloostrimetsa disc-golf avatuks.

Keskkonnaamet, kes on Pirita jõeoru maastikukaitseala valitseja, pöördus Pirita linnaosavalitsuse poole palvega kaaluda alternatiivseid asupaikasid Kloostrimetsas asuvale disc-golfile, sest mängu harrastamisega on loodusele tekitatud kahju – mängu alal on hävinenud metsa alustaimestik ja disc-golfi kettaid vastu puud lennutades on kahjustatud puid.

Pirita linnaosa vanem Tõnis Mölder kohtus täna Tallinna keskkonnaameti, riigi Keskkonnametiga ja disc-golfi mängijatega Pirita linnaosavalitsuses, et arutada võimalusi Pirita Kloostrimetsa disc-golfi ümberkolimiseks.

Pirita disc-golf rajati 2013. aasta sügisel. Raja loomise idee tuli linnaosa elanikelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles