Palo: Tallinna Sadamas toimunu eest vastutab üheselt Reformierakond

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urve Palo
Urve Palo Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Endise majandus- ja taristuministri ning praeguse ettevõtlusministri Urve Palo sõnul vastutab Tallinna Sadamas toimunu eest üheselt Reformierakond, kuivõrd ettevõtte nõukogu on 10 aastat nende kontrolli all olnud.

«Viimased 10 aastat on Tallinna Sadama nõukogu olnud Reformierakonna kontrolli all, selle partei poolt nimetatud liikmed on olnud enamuses. Enamuse sellest ajast Neinar Seli juhtimisel,» ütles Palo BNSile.

«Segadused Tallinna Sadamas, nagu tuleb välja, pole selle aja jooksul vähenenud, vaid pigem süvenenud. Tallinna Sadamas toimunu eest vastutab üheselt Reformierakond,» rääkis Palo.

Ta lisas, et igasuguse korruptsiooni suhtes peab olema nulltolerants ning täna toimuv on selge märk vajadusest täielikult depolitiseerida riigi omanduses olevate ettevõtete juhtimisorganid. «Riigifirmad tuleb viia hästi motiveeritud ja laitmatu reputatsiooniga spetsialistide juhtimise alla.»

«[Tallinna Sadama nõukogu esimees Remo] Holsmer oli [Ain] Kaljuranna ja [Allan] Kiili lepinguid pikendades sama informeeritud kui mina. Nii mulle kui talle oli üldsõnaliselt viidatud, et sadamas on midagi valesti, aga eks Remo tegi nagu partei tahtis. See praegune mälukaotus jääb tema südametunnistusele,» lisas Palo.

Kolmapäeval pidasid kaitsepolitseiameti töötajad altkäemaksu võtmises kahtlustatavatena kinni ASi Tallinna Sadam juhatuse esimehe Ain Kaljuranna ja juhatuse liikme Allan Kiili. Mõlemat meest kahtlustatakse suures ulatuses altkäemaksu võtmises pikema aja jooksul.

Majandus- ja taristuminister Kristen Michali sõnul tegi ta kogu oma ametiaja Tallinna Sadama korruptsiooniskandaali uurinud kaitsepolitsei ja prokuratuuriga koostööd ning ei olnud ettevõtte kaadriotsuste juures, enda tagasiastumiseks ja kogu nõukogu tagandamiseks ta põhjust ei näe.

Altkäemaksu andmises kahtlustatavana on kinni peetud kolm inimest ning sellele kaasaaitamises veel kolm inimest. Ükski ettevõte praeguse seisuga kahtlustust saanud ei ole.

Kriminaalasja kohtueelset menetlust viib läbi kaitsepolitseiamet ja juhib riigiprokuratuur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles