Välisesindustesse esitatud viisataotluste arv on langenud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene kodanikud taotlemas Schengeni viisat.
Vene kodanikud taotlemas Schengeni viisat. Foto: SCANPIX

Tänavu esimese poolaasta jooksul Eesti välisesindustesse esitatud Schengeni viisade taotluste arv on langenud pea veerandi võrra, samas teisest kvartalist alates on taotluste arv taas tõusmas mulluse taseme lähedale.

Välisministeeriumi andmetel võtsid Eesti välisesindused tänavu esimese kuue kuu jooksul vastu kokku 65 573 viisataotlust. Eelmise aasta sama ajavahemiku jooksul esitati välisesindustesse 86 117 viisataotlust. Seega langes esitatud viisataotluste arv 23,86 protsenti.

Kõige suurem langus oli jaanuaris ja veebruaris, kui Eesti välisesindustele esitati vastavalt 5482 ja 7096 taotlust ehk vastavalt 37,87 ja 41,17 protsenti vähem, kui mullu sama ajavahemiku jooksul.

Alates maist hakkas viisataotluste arv aga kasvama. Nii esitati mais 13 191 ja juunis 15 207 viisataotlust, ehk vastavalt 12,33 ning 10,6 protsenti vähem, kui mullu samal ajal.

«Suhtelise madalseisu järel on viisakoormus suvel jälle kasvama hakanud, jõudes juba pea samase suurusjärku 2014. aasta omaga,» ütles ministeeriumi pressiesindaja Mari-Liis Valter BNSile.

«Jooksva aasta kogunumber jääb aasta 2014 võrdluses veel viiendiku võrra väiksemaks, kui praegune suundumus jätkub siis võib aasta lõikes jõuda 2014. aasta võrreldava numbrini,» sõnas Valter. Ta lisas, et viimases kvartalis on enim viisasid väljastanud Peterburi esindus, aasta algul väljastas kõige rohkem viisasid Minski esindus.

Ligi kolmveerand tänavu esimese kuue kuu jooksul Eesti välisesindustes välja antud Schengeni viisadest moodustavad mitmekordsed viisad. Neid anti tänavu esimesel poolaastal välja 48 858 ehk 74,5 protsenti kõigist välja antud viisadest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles