Kunstnik nõuab une rikkumise eest linnalt hüvitust

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Külliki Järvila pisigraafika.
Külliki Järvila pisigraafika. Foto: Peeter Langovits

Kuressaares Pikal tänaval elav ja seal Humala galeriid pidav kunstnik Külliki Järvila saatis Kuressaare linnavolikogule kirja, milles teatas, et linn on oma kodanike suhtes hoolimatu, lubades firma Ragn-Sells prügiautodel parkida Kuressaare vanalinnas. Tema soovib linnalt kompensatsiooni.

Järvila väitel on ta pandud sundrežiimile, mis tähendab tööpäeva algust enne kella kuut hommikul, kirjutab Saarte Hääl.

«Kahte prügiautot käivitatakse ja soojendatakse 15–35 minutit. Selline pikaajaline müra ajab ka raskemad unimütsid ülesse, rääkimata tundlikust kunstnikuhingest,» kinnitas Järvila.

Kunstnik leiab, et kuna linn on ta sellisel moel oma «teenistusse» värvanud, sooviks ta saada 100 eurot kompensatsiooni kuus ja seda ka tagasiulatuvalt suvekuude, juunist augustini, eest. Siis olid tal külas väikesed lapselapsed ja sugulased-tuttavad.

Järvila on oma sõnul rääkinud ka autojuhtidega, kuid nende väitel olla neil luba varahommikul toimetada.

Käivitamismürinale lisaks teostavad autod veel suruõhu abil konteinerite pealelaadimist, millega kaasnevad paugatused panevad maja värisema.

Lahendusena näeb Järvila prügiautode parkimiskoha vanalinnast välja viimist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles